Vrtići, igrališta i putevi za ljepši izgled šest banjalučkih naselja

Miloš Vasiljević
Vrtići, igrališta i putevi za ljepši izgled šest banjalučkih naselja

Banjaluka - Gradnja vrtića, igrališta i sportskog balona, asfaltiranje puteva, te opremanje računarskom opremom samo su dio projekta UNDP-a koji će olakšati život stanovnicima šest mjesnih zajednica.

Šargovac, Saračica, Lauš dva, Rosulje, Paprikovac i Česma su mjesne zajednice koje su ispunile kriterijume i postale dio velikog projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica".

U MZ Šargovac dio radova već je realizovan. Rekonstrukcija sportskog balona je u punom jeku.

- Poslije vanjskih radova, koji će, kako je predviđeno, biti završeni do kraja mjeseca, slijede nam mijenjanje travnate podloge, popravka svlačionica, te kupovina novih rekvizita. Ovaj kulturni i sportski hram dobiće novo ruho, a vrijednost projekta je oko 30.000 KM - rekao je predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković.

Dodao je da je asfaltiran kilometar puta, te urađene dvije trake sa trotoarima sa obje strane.

- Naše glavne ulice su osvijetljene i to su stvari koje svakodnevicu za naših 8.000 mještana čine lakšim i neizmjerno smo zahvalni Gradskoj upravi i UNDP-u - naglasio je Radaković.

U MZ Lauš dva kao prioritet su istakli izgradnju dječijeg igrališta u ulici Koste Krsmanovića, ali i niz infrastrukturnih projekata.

- Već smo dobili računarsku opremu, što nam je dobro došlo. Naš glavni projekat sa 22.500 KM finansiraju grad i UNDP - poručuje predsjednik Savjeta MZ Lauš dva Milan Granula.

I u Rosuljama nedostaje dječije igralište, a problem bi trebalo da bude riješen u ovoj godini. U ovoj MZ se nadaju i rješenju mokrih čvorova u OŠ "Aleksa Šantić".

- Složili smo se da je pitanje mokrih čvorova u školi u našem naselju gorući problem. Nadamo se da će brzo krenuti s radovima - kazao je predsjednik Savjeta MZ Rosulje Siniša Mrkobrada.

U MZ Paprikovac prioritet je sanacija ulice Davida Štrpca. Na Saračici se radi na sanaciji trotoara u dužini od 500 metara, a u Česmi je u toku dogradnja i opremanje učionice u OŠ.

Računarska oprema

Svih šest mjesnih zajednica dobilo je računarsku opremu, a ovo je zajednički projekat vlada Švedske i vlade Švajcarske, a UNDP ga u BiH realizuje od 2015. godine. Projekat ima cilj da podstakne građane na veći aktivizam u rješavanju problema u mjesnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana