Вртићи, игралишта и путеви за љепши изглед шест бањалучких насеља

Милош Васиљевић
Вртићи, игралишта и путеви за љепши изглед шест бањалучких насеља

Бањалука - Градња вртића, игралишта и спортског балона, асфалтирање путева, те опремање рачунарском опремом само су дио пројекта УНДП-а који ће олакшати живот становницима шест мјесних заједница.

Шарговац, Сарачица, Лауш два, Росуље, Паприковац и Чесма су мјесне заједнице које су испуниле критеријуме и постале дио великог пројекта "Јачање улоге мјесних заједница".

У МЗ Шарговац дио радова већ је реализован. Реконструкција спортског балона је у пуном јеку.

- Послије вањских радова, који ће, како је предвиђено, бити завршени до краја мјесеца, слиједе нам мијењање травнате подлоге, поправка свлачионица, те куповина нових реквизита. Овај културни и спортски храм добиће ново рухо, а вриједност пројекта је око 30.000 КМ - рекао је предсједник Савјета МЗ Шарговац Рајко Радаковић.

Додао је да је асфалтиран километар пута, те урађене двије траке са тротоарима са обје стране.

- Наше главне улице су освијетљене и то су ствари које свакодневицу за наших 8.000 мјештана чине лакшим и неизмјерно смо захвални Градској управи и УНДП-у - нагласио је Радаковић.

У МЗ Лауш два као приоритет су истакли изградњу дјечијег игралишта у улици Косте Крсмановића, али и низ инфраструктурних пројеката.

- Већ смо добили рачунарску опрему, што нам је добро дошло. Наш главни пројекат са 22.500 КМ финансирају град и УНДП - поручује предсједник Савјета МЗ Лауш два Милан Гранула.

И у Росуљама недостаје дјечије игралиште, а проблем би требало да буде ријешен у овој години. У овој МЗ се надају и рјешењу мокрих чворова у ОШ "Алекса Шантић".

- Сложили смо се да је питање мокрих чворова у школи у нашем насељу горући проблем. Надамо се да ће брзо кренути с радовима - казао је предсједник Савјета МЗ Росуље Синиша Мркобрада.

У МЗ Паприковац приоритет је санација улице Давида Штрпца. На Сарачици се ради на санацији тротоара у дужини од 500 метара, а у Чесми је у току доградња и опремање учионице у ОШ.

Рачунарска опрема

Свих шест мјесних заједница добило је рачунарску опрему, а ово је заједнички пројекат влада Шведске и владе Швајцарске, а УНДП га у БиХ реализује од 2015. године. Пројекат има циљ да подстакне грађане на већи активизам у рјешавању проблема у мјесним заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана