Usvojen program finansiranja sporta u Banjaluci

Srna
Usvojen program finansiranja sporta u Banjaluci

Banjaluka - Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas su usvojili Program razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja u ovoj godini u kojem je akcenat stavljen na bezbjednost, zdravlje i masovnost djece na sportskim terenima.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je naveo da su za ovu godinu planirana direktna ulaganja u sport od 2,5 miliona KM, te da će sredstva prvi put biti raspoređivana na osnovu sportskih rezultata.


"Ove godine je planirano da se uradi niz infrastrukturnih projekata, 250.000 KM namijenjeno je za školski sport, a 40.000 KM za obuku neplivača. Prvi put ove godine finansiraćemo dva obavezna sistematska pregleda u sportovima kojima je to propisano sportskim pravilima", rekao je Banjac, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je dodao da je novina i projekat "Sport dostupan djeci", kojim je planirano sufinansiranje članarine u sportskim organizacijama za djecu nižih uzrasnih kategorija u sistemu takmičenja.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić je rekao, između ostalog, da se Programom razvoja sporta uvode školske sekcije u kojima će se pronalaziti sportski talenti, te dodao da je potrebno donijeti novi zakon o sportu Srpske, koji će jasno definisati kako se mogu registrovati školski kolektivi.

Odbornci Skupštine grada Banjaluka danas su usvojili i Plan utroška sredstava za tehničko opremanje Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u ovoj godini i izvještaj o realizaciji prošlogodišnjeg plana, kao i više kadrovskih pitanja.

Odbornicima, načelnicima i šefovima odsjeka Gradske uprave, direktorima javnih ustanova i preduzeća je tokom pauze skupštinske sjednice prikazan dokumentarni film "Lica Lafore" koji govori o borbi banjalučke porodice Gajić za pronalaženje lijeka za ovu rijetku bolest, od koje su oboljele njihove kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana