Ускоро мање гужве и већа безбједност пјешака у Мајевичкој улици

А. С.
Ускоро мање гужве и већа безбједност пјешака у Мајевичкој улици

Бањалука - Проширење коловоза и изградња тротоара у Мајевичкој улици у пуном су јеку, а завршетком ових радова биће ријешен деценијски проблем мјештана.

Безбједност учесника у саобраћају, а нарочито пјешака у дијелу ове улице свакодневно је била угрожена, јер је недостајао дио тротоара.

Предсједник Мјесне заједнице Петрићевац Зоран Савановић каже да су радове кочили неријешени имовинско-правни односи, јер један мјештанин није желио да прода земљиште. Савановић је истакао да је Мајевичка улица веома прометна, а због сужавања тог дијела пута стварале су се велике гужве.

- Тај проблем ће коначно бити ријешен и кренуло се у завршетак веома битне саобраћајнице за ово насеље. Мјесној заједници Петрићевац ће то значити много, јер ће се смањити гужве и неће бити великих застоја, а пјешаци ће бити безбрижнији - истакао је Савановић и додао да се у том дијелу улице налазе и просторије МЗ, којима ће сада бити олакшан прилаз.

Са сличним проблемом кубуре и мјештани Лијевчанске улице. Наиме, власник једне куће није желио да прода двориште граду, због чега је сада у тој улици у функцији само једна трака.

Како су нам рекли из МЗ Петрићевац, рјешавање проблема ове двије улице је веома битно, јер је то важна веза између овог насеља и Паприковца, на којем се налази Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана