Унапређењем саобраћаја помели конкуренцију

А. С.
Унапређењем саобраћаја помели конкуренцију

Бањалука је у веома кратком периоду спровела низ разних мјера с циљем промовисања урбане мобилности, што је препознала и Асоцијација европских градова ЦИВИТАС која јој је додијелила награду за спроведене пројекте у саобраћају, поручили су јуче представници локалне власти.

- Ова награда је добијена у озбиљној међународној конкуренцији међу седам градова, од Шпаније до Пољске и Португалије. Ријеч је о квалитетном признању за оно што је град радио прошле и ове године из области саобраћаја - рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Он је додао да се у граду дешава трансформација која има за циљ да олакша и убрза комплетан саобраћај и уведе нова рјешења, не нарушавајући безбједност и пратећи савремене трендове. Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић навео је да је Бањалука увела пуњаче за електрична возила на јавним површинама, реконструисала дио пјешачке зоне, те почела са пројектовањем мреже бициклистичких стаза и прошле седмице први пут у оквиру коловоза означила бициклистичку траку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана