Ugovorena praksa za 34 najbolja studenta

J. C.
Ugovorena praksa za 34 najbolja studenta

Banjaluka - Šansu za sticanje praktičnog iskustva dobiće 34 studenta koji će u ovoj akademskoj godini volontirati i stažirati u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama i preduzećima.

Ovo je predviđeno protokolom o studentskoj praksi koji su juče potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin. Sporazumom su precizirani studijski programi koji će biti uključeni u praksu, a riječ je o studentima Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Akademije umjetnosti, Elektrotehničkog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

- Nadam se da će studenti steći praktična znanja, a sa druge strane za sve naše službe njihovo učešće može doprinijeti tome da se pojedini poslovi ili projekti odvijaju na bolji ili inovativniji način - kazao je Radojičić.

On je dodao da će studenti, osim u Gradskoj upravi, praksu moći obaviti u gotovo svim gradskim ustanovama i preduzećima.

Gajanin je kazao da je Univerzitet kroz strategiju koju je usvojio u prošloj godini definisao da se stavi akcenat na praksu, odnosno na osposobljavanje akademskih građana u budućoj profesiji koju će obavljati.

- Najboljim studentima biće pružena prilika da se, na neki način, predstave institucijama na nivou grada - naglasio je Gajanin.

Konkursne procedure za odabir studenata sprovešće Univerzitet u narednih dvadesetak dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana