Učenici padaju na ispitu humanosti

J. C.
Učenici padaju na ispitu humanosti

Banjaluka - Maturanti Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole juče su u Zavodu za transfuziju RS darovali osam doza dragocjene tečnosti, a đaci Poljoprivredne škole jednu dozu više.

Snijeg, hladno vrijeme ili neki drugi razlog uticali su na to da se na prste mogu izbrojati oni koji su odlučili da budu dio ove humane misije. Ako se dobrovoljno davanje krvi nazove testom humanosti, onda se može reći da, za sada, gimnazijalci zaslužuju najvišu ocjenu.

Proljećnu akciju darivanja krvi srednjoškolaca počeli su maturanti Gimnazije, koji su 16. februara darovali 64 doze dragocjene tečnosti. Akciji se odazvalo čak 140 njih, ali iz zdravstvenih razloga nisu svi mogli da daju krv.

Akcija je nastavljena 26. februara, kada su đaci Škole učenika u privredi darovali 15 doza krvi. Za isti dan je bila najavljena akcija u kojoj je trebalo da učestvuju maturanti Tehnološke škole, ali je odgođena jer se niko nije odazvao. Direktor Tehnološke škole Dejan Čutura rekao je da će neodazivanje maturanata na akciju biti jedna od tema narednog Nastavničkog vijeća.

Ova akcija se nastavlja 8. marta, kada bi humanost trebalo da pokažu učenici Građevinske škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana