Stipendije dobilo 109 studenata

B. S.
Stipendije dobilo 109 studenata

Banjaluka - Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objavilo je u petak rang-listu studenata kojima je odobrena gradska stipendija, po osnovu uspjeha na studiju, a ukupno 109 studenata ostvarilo pravo.

Ukupno, iz gradske kase za stipendije učenicima i studentima u ovoj godini biće izdvojeno milion i po KM. Prema podacima ovog odjeljenja, na konkurs za dodjelu stipendija grada studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2018/2019. godini pristiglo je ukupno 430 zahtjeva studenata, koji su konkurisali za jednu od tri vrste stipendija. Dodali su da je od ovog broja zaprimljenih zahtjeva, negativno riješeno 69.

- U završnoj fazi je i obrada zahtjeva po druga dva kriterijuma, prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja - naveli su iz odjeljenja i podsjetili da su i u ovoj akademskoj godini studenti mogli da konkurišu za tri vrste stipendija, prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i na osnovu uspjeha na studiju.

Najveća podrška je predviđena za studente koji su izabrali deficitarno zvanje, i to mjesečno 250 KM, a za ostale studente 130 KM. Kompletna rang-lista objavljena je na oglasnoj tabli u prizemlju zgrade Gradske uprave.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana