Stigli bolji dani za banjalučku Mladost

Dušan Repija
Stigli bolji dani za banjalučku Mladost

Banjaluka - Godinama je Rukometni klub Mladost iz Banjaluke tavorio, bliže dnu nego vrhu Prve lige RS, ali su se ovog ljeta dogodile pozitivne promjene koje bi već u idućem prvenstvu trebalo da donesu rezultatski boljitak.

Onaj organizacioni vidljiv je već od prvog dana priprema, jer se za razliku od prošle sezone mladom treneru Beniju Škrgi odazvalo dvadesetak rukometaša, što nije bio slučaj minulih godina. Gro ekipe čine momci koji su karijeru počeli u Borcu, ali iz raznih razloga nisu uspjeli, tako da se radio o školovanim igračima koji igraju iz ljubavi, bez novčane naknade.

- Radimo već četiri sedmice i izuzetno sam zadovoljan. Sve je mnogo ozbiljnije nego ranije. Momci su prepoznali trud rekonstruisane uprave kluba koja nam je obezbijedila optimalne uslove za rad - rekao je Škrga.

Igra u prvoj pripremnoj utakmici sa slovenačkom Škofija Lokom (26:29) dodatno je podigla samopouzdanje svima u klubu, jer je slovenački prvoligaš izuzetno ozbiljan rival.

- Igrali smo baš onako kako želim. Primjetno je da momci mnogo više poštuju loptu, smanjili smo tehničke greške, a sa pojačanjima Markom Šumonjom i Nikolom Babićem dobili smo kvalitet više. Do početka prvenstva imaćemo još četiri, pet provjera, a početkom septembra učestvovaćemo na turniru u Kozarskoj Dubici - rekao je Škrga.

Bivši rukometaš Dervente, Prijedora uplovio je u trenerske vode prije 30. rođendana, možda i ranije nego što je očekivao.

- Dosta znanja pokupio sam od bivših trenera, naročito od Zorana Dokića, a sada mnogo učim putem interneta. Takvo je vrijeme, ko hoće da se usavršava načina ima napretek - rekao je Škrga.

Mini-pripreme

Odlazak na pripreme prethodnih godina bio je misaona imenica da ovaj kolektiv, ali se i to promijenilo. Ekspedicija Mladosti od petka boravi na Kozari.

- Iako ćemo provesti samo tri dana na Kozari, mnogo će nam značiti. Uradićemo pet, šest jakih treninga, a što je možda još važnije, dodatno se zbližiti i podići atmosferu na viši nivo iako je i do sada bila fantastična - rekao je Škrga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana