Социјалисти на „Абацији” обиљежили Дан побједе

Срна
Социјалисти на „Абацији” обиљежили Дан побједе

Бањалука - На бањалучкој градској плажи „Абација”, уз богат спортски и културно-умјетнички програм, обиљежен је Дан побједе над фашизмом у организацији Социјалистичке партије.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бања Лука Горан Селак честитао је грађанима Бањалуке и Републике Српске Дан побједе, те поручио да ће обиљежавање овог важног празника и убудуће бити традиција у граду на Врбасу.

- Бањалука је, као и други наши градови, много дала за побједу над фашизмом. Наш народ је скупо платио слободу и побједу. Зато и треба да обиљежавамо овај дан са поносом и да се сјећамо оних који су дали животе за слободу. Наша жеља је да ова манифестација постане традиционална и да се и у наредним годинама окупљамо овдје у још већем броју и да достојно обиљежавамо овај важан дан. Срећан вам Дан побједе – поручио је Селак.  

Великом броју окупљених на градској плажи „Абација” потом се обратио и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

- Окупили смо се овдје да поручимо да ћемо се и даље борити, као Социјалисти и као грађани Републике Српске, за слободу и за очување слободарске традиције. Никада не смијемо заборавити да је наш народ одлучно стао у строј анитифашиста, да је вјеровао у слободу и за њу се изборио уз велике жртве. Идеју слободе Социјалисти никад нису изгубили и увијек смо слободу стављали на прво мјесто, а онда и да будемо солидарни, да се боримо за правду, као и  за социјалну правду и напредак – рекао је Петар Ђокић.

Дружење на „Абацији” употпунили су Градски тамбурашки оркестар и Културно умјетничко друштво Пелагић, а одржани су и турнири у кошарци и одбојци на пијеску те мини боћању и спортском риболову.

Марш Бесмртног пука

Делегација Градског одбора Социјалистичке партије Бања Лука учествовала је у манифестацији „Марш Бесмртног пука” , који је одржан у највећем граду Српске. Бања Лука је један од 64 града у којима се одржава ова манифестација, која је посвећена херојима антифашистичке борбе и јунацима побједе над фашизмом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана