Šah-mat iz školskih klupa

M. V.
Šah-mat iz školskih klupa

Banjaluka - Pojedinačno šahovsko brzopotezno takmičenje 30 učenika srednjih škola održano je u subotu u Srednjoškolskom domu.

Odlična organizacija i promocija samog šaha privukla je veliki broj zaljubljenika u ovu igru, a turnir je bio mješovitog karaktera, odnosno učestvovali su i učenici i učenice, uz primijenjeni švajcarski sistem.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo održanim takmičenjem, istakavši da su ove godine imali određene novine na turniru.

- Organizaciju smo podigli na viši nivo, a i svi učesnici bili su srećni što su dio ovakve priče. Ove godine novost je da smo uključili i pozvali učenice OŠ "Jovan Dučić" iz Zalužana, jer baš ta škola daje najviše takmičara - kazao je direktor Srednjoškolskog centra Branislav Vidić.

Pobjednici su nagrađeni peharima i medaljama, a po riječima sudije Branka Marijanovića, vladao je pravi fer-plej.

- Prvo mjesto osvojio je Vladan Pejić koji je ujedno i prošlogodišnji pobjednik, drugo i treće dijelili su Vladislav Pejić i Radomir Vidić. Pored toga, tri djevojke su nastupile i ravnopravno se takmičile. Turnir je bio odličan, uz poštovanje svih pravila i u takmičarskom duhu - rekao je Marijanović.

Takmičenje je svečano otvorio ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana