Radojičić: Jačaćemo kulturnu saradnju sa opštinama Pakrac i Okučani

Srna
Radojičić: Jačaćemo kulturnu saradnju sa opštinama Pakrac i Okučani

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić dogovorio je danas u Banjaluci sa zamjenicima gradonačelnika opština Pakrac i Okučani Nikolom Ivanovićem i Sinišom Martinovićem da se intenzivira saradnja grada na Vrbasu sa ovim opštinama u oblasti kulture i povezivanja mladih.

“Banjaluka je prirodni regionalni centar na koji se naslanjaju mnogi drugi gradovi pa i oni prema zapadnoj Slavoniji. Veoma smo zainteresovani za saradnju sa našim ljudima na ovim područjima i postoji nekoliko oblasti u kojima možemo sarađivati, kao što je kultura i komunikacija mladih”, rekao je Radojičić.

On je najavio da će u narednom periodu kulturno-umjetnička društva iz Banjaluke imati priliku da se predstave u nekoliko zapadnoslavonskih opština. 

“Razgovarali smo i o mogućnostima da mladi sa tog područja dođu u naš grad i upoznaju ga”, rekao je Radojičić. 

Prema njegovim riječima, gosti su danas izrazili spremnost da prenesu svoja iskustva u segmentu korištenja sredstava iz EU fondova, s obzirom na to da je Hrvatska u EU. 

“Želim i da ljudi iz nekoliko susjednih opština preko Save osjećaju da je Banjaluka blizu, da mladi mogu ovdje doći i školovati se, kao i da se uz kulturnu može ostvariti i poslovna saradnja”, rekao je Radojičić. 

Zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku da gradonačelnika Radojičića upoznaju o položaju i statusu srpske zajednice u zapadnoj Slavoniji. 

“Poseban akcenat bio je na saradnji u oblasti kulture, a zainteresovani smo za povezivanje gradova i veselimo se nastavku saradnje”, rekao je on. 

Zamjenik načelnika opštine Okučani Siniša Martinović izrazio je nadu da će se saradnja sa Banjalukom značajno razviti u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana