Продата парцела Елас металексперту за 200.000 КМ

Срна
Продата парцела Елас металексперту за 200.000 КМ

Бањалука - Градска управа Бањалука продала је на данашњој лицитацији још једну парцелу у Пословној зони "Рамићи" у оквиру које је најбољу понуду за 6.805 метара квадратних доставила домаћа компанија "Елас металексперт" која ће платити 201.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

Ова извозно оријентисана фирма са вишегодишњим искуством у металском сектору у Рамићима намјерава да отвори нови производни погон.

До сада, Град је од продаје земљишта и објеката у Рамићима остварио приход од 4,8 милиона КМ, наводе из Градске управе.

Начелник Одјељења за локални економски развој Раденко Лакетић рекао је да је до данас у Рамићима продато 17 парцела, као и шест "затечених" објеката који потичу од некадашње Фабрике хладно ваљаних трака /ХВТ/.

"Када је ријеч о објектима, тренутно нам је у понуди преостала велика хала некадашњег ХВТ-а, као и три парцеле које ће у нареденом периоду бити понуђене инвеститорима", рекао је Лакетић.

Према његовим ријечима, Град улаже максималне напоре да би у Пословну зону привукао производно оријентисана предузећа, нудећи бројне повољности које су им на располагању у Рамићима.

У оквиру тих настојања, до сада је у развој инфраструктуре у Рамићима уложено више од три милиона КМ, укључујући 500.000 КМ донаторских средстава Америчке агенције за развој, подсјетио је Лакетић.

"Ријеч је о саобраћајници ширине седам метара са тротоаром и уличном расвјетом, а испод саобраћајнице је постављена комплетна водоводна, електро и телекомуникациона канализациона мрежа, те мрежа фекалне и оборинске канализације", рекао је Лакетић.

Он је навео да је град, упоредо с тим, одлучан у намјери да што раније отвори још једну пословну зону, и то у насељу Лазарево, на дијелу парцеле некадашњег "Јелшинграда".

"Увјерени смо да ће и ова, одлично позиционирана нова пословна зона, привући бројне инвеститоре, а на нама је да им створимо адекватне услове за рад. Са тим циљем, радимо на измјени регулационог плана и изради неопходне техничке документације за ово подручје, што је један од основних предуслова за отварање нових погона на овој локацији. Након тога, односно идуће године, кренућемо у инфраструктурно опремање нове пословне зоне", рекао је Лакетић.

Према подацима Одјељења за локални економски развој, у бањалучкој пословној зони "Рамићи" тренутно дјелује 16 предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана