Popravljene klackalice i ljuljaške u MZ Centar

I. K.
Popravljene klackalice i ljuljaške u MZ Centar

Banjaluka - Postavljanjem sjedalica na klackalicama i ljuljaškama završena je sanacija dječjeg igrališta u ulici Vase Pelagića, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Istaknuto je da su u ovom kutku za najmlađe u MZ Centar  prethodno lakirane sve konstrukcije sprava. U skladu sa vremenskim prilikama planiran je nastavak radova na sanaciji još desetak dječjih igrališta na kojima su zabilježena najveća oštećenja kako bi bila što bezbjednija za upotrebu.

Radovi se obavljaju u okviru hitne sanacije oštećenih igrališta i nadstrešnica na autobuskim stajalištima iz 2018. godine.

- Krajem prošle godine popravke raznih oštećenja obavljene su na više igrališta na kojima su zamijenjene sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postavljeni novi lanci na gumama za ljuljanje, te lakirane konstrukcije - navode iz odjeljenja.

Sredstva za redovno održavanje komunalne opreme, u koju su uključena i dječja igrališta, budu planirana svake godine u budžetu, a ovogodišnjim programom zajedničke komunalne potrošnje za tu namjenu  planirano je 30.000 KM.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana