Popravljena rasvjeta i obnovljene ulice

M. V.
Popravljena rasvjeta i obnovljene ulice

Banjaluka - Javna rasvjeta u Ljubačevu popravljena je zahvaljujući mještanima koji su putem aplikacije “Građanska patrola” prijavili ovaj problem.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je izvođaču radova izdat nalog za intervencije po prijavi građana za popravke u ulicama Gorana Radulovića Bimbe, Jug Bogdana, Braće i sestara Oljača i na Čokorskim poljima. Dodaju da je krajem maja bilo zamjerki na održavanje linije gradskog prevoza 17 a, ukazavši na to da prevoznik ne vozi po predviđenoj putanji.

- Saobraćajni inspektor je obavio kontrolu u sjedištu prevoznika, gdje je naređeno da se putnici prevoze registrovanom trasom - ističe se u saopštenju.

Putem “Građanske patrole” evidentirana je i prijava o prekopu u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, nakon čega je utvrđeno da je površina prekopana zbog gradnje vodovodne mreže i da je po nalogu inspektora sanirana.

- U ulici Branka Popovića je postavljena slivna rešetka koja je nedostajala, a tokom ovog mjeseca, po prijava građana, košene su i površine u Srđe Zlopogleđe, Kalemegdanskoj i Jovana Dučića - navodi se u saopštenju.

Više prijava odnosilo se na oštećenja na saobraćajnicama, a građani često prijavljuju i nepropisna parkiranja, nesavjesno odlaganje otpada i druge probleme. Mobilna aplikacija “Građanska patrola”, putem koje sugrađani mogu da prijave komunalne probleme, dostupna je putem platformi Pladž store i App store, potpuno besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana