Подршка руши баријере

Б. С.
Подршка руши баријере

Бањалука - Особе са инвалидитетом у посљедње вријеме су добиле 30 прилазних рампи, а рушење архитектонских баријера биће и даље настављено, речено је јуче на обиљежавању 45 година рада Удружења дистрофичара бањалучке регије.

Градоначелник Игор Радојичић казао је да Удружење дистрофичара има статус од јавног интереса, а да град финансира и њихове одређене пројектне активности.

- Заједно смо рјешавали и проблем таксија за особе са инвалидитетом, град је по посебним условима дао и простор за Удружење, а много је урађено на рјешавању архитектонских баријера - рекао је Радојичић.

Извршни директор Удружења дистрофичара Радован Ристић казао је да ово удружење посебну захвалност дугује граду. Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић поручио је да ће ресорно министарство чинити све да помогне особама са инвалидитетом.

Представници Удружења додијелили су Повељу предсједнику РС Милораду Додику, а плакете су додијељене и предсједници Владе РС Жељки Цвијановић, Министарству здравља и социјалне заштите, Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, као и градоначелнику Радојичићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана