Podrška osnivanju udruženja porodica žrtava

A. S.
Podrška osnivanju udruženja porodica žrtava

Banjaluka - Parastos žrtvama ustaškog terora u selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac biće održan u nedjelju u 12 časova kod Spomen-kosturnice u Donjem Drakuliću.

I poslije 77 godina ne blijede sjećanja na kobni 7. februar 1942. godine, kada se desio jedan od najstrašnijih pokolja zločinačkog režima. U samo jednom danu ubijeno je oko 2.300 Srba, od čega 551 dijete.

Jedan od potomaka stradalih Srba i organizator pomena Nebojša Pantić kaže će ove godine svi koji budu prisustvovali pomenu žrtvama imati priliku da podrže inicijativu za formiranje udruženja porodica žrtava i poštovaoca žrtava ovog strašnog zločina.

- Ova inicijativa za nas je vrlo značajna, jer mi potomci smo se rasuli po svijetu i to udruženje bi bila idealna prilika da sjećanje na ovaj događaj možemo prenijeti na buduće generacije - rekao je Pantić.

Za sve koji žele da prisustvuju pomenu žrtvama ustaškog terora Gradska uprava je obezbijedila besplatan prevoz do Spomen-crkve i kosturnice. Polazak je zakazan za nedjelju u osam časova sa stare autobuske stanice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana