Подршка оснивању удружења породица жртава

А. С.
Подршка оснивању удружења породица жртава

Бањалука - Парастос жртвама усташког терора у селима Дракулић, Мотике, Шарговац и руднику Раковац биће одржан у недјељу у 12 часова код Спомен-костурнице у Доњем Дракулићу.

И послије 77 година не блиједе сјећања на кобни 7. фебруар 1942. године, када се десио један од најстрашнијих покоља злочиначког режима. У само једном дану убијено је око 2.300 Срба, од чега 551 дијете.

Један од потомака страдалих Срба и организатор помена Небојша Пантић каже ће ове године сви који буду присуствовали помену жртвама имати прилику да подрже иницијативу за формирање удружења породица жртава и поштоваоца жртава овог страшног злочина.

- Ова иницијатива за нас је врло значајна, јер ми потомци смо се расули по свијету и то удружење би била идеална прилика да сјећање на овај догађај можемо пренијети на будуће генерације - рекао је Пантић.

За све који желе да присуствују помену жртвама усташког терора Градска управа је обезбиједила бесплатан превоз до Спомен-цркве и костурнице. Полазак је заказан за недјељу у осам часова са старе аутобуске станице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана