Почиње изградња водовода у Чесми

А. С.
Почиње изградња водовода у Чесми

Бањалука - Прва фаза пројекта који би требало да ријеши дугогодишњи проблем и обезбиједи нормално снабдијевање водом свих становника Чесме почеће крајем овог мјесеца.

За почетак рјешавања овог проблема планирана је изградња система који би снабдијевао потрошаче до 400 метара надморске висине. Према подацима Одсјека за јавне набавке вриједност прве фазе овог пројекта је 534.700 КМ, а радове ће изводити лакташка “Нискоградња”.

- Прва фаза обухвата изградњу резервоара капацитета 500 кубних метара у четвртој висинској зони - саопштено је из Одјељења за комуналне послове.

У насељу Чесма је омогућено снабдијевање водом потрошача који припадају првој и другој зони водоснабдијевања, али не и виших дијелова, односно трећој и четвртој зони. Због тога је Градска управа интензивирала активности на рјешавању овог проблема, који мјештане мучи годинама. У наредној фази, која би требало да почне током сљедеће године, креће изградња секундарне мреже снабдијевања водом и рјешавање проблема корисника у трећој и четвртој зони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана