Почиње градња објеката на Лаушу и Петрићевцу

А. С.
Почиње градња објеката на Лаушу и Петрићевцу

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић потписао је у петак са представницима фирми “Тектон” и “Прогресградња” уговоре о изградњи објекта у којем ће се налазити мјесна заједница и полицијска станица у насељу Лауш, те изградњи амбуланте у насељу Петрићевац, укупне вриједности 1,1 милион марака.

Радојичић је рекао након потписивања уговора да је град у овој години планирао или покренуо 25 пројеката и да наставља да их реализује.

Он је нагласио да су потписани уговори за два важна посла, од којих је један изградња новог објекта мјесне заједнице и полицијске станице на улазу у насеље Лауш у којем ће бити мјесне заједнице Лауш један и Лауш два, простор за друштвена догађања и полицијска станица која је сада подстанар на неадекватној локацији.

- Вриједност потписаних радова је нешто мања од 900.000 КМ, а догодине је предвиђено у наредној фази још око 350.000 КМ. Очекујемо да ћемо у 2019. потпуно привести крају и прву и другу фазу - рекао је Радојичић.

Он је истакао да је други објекат тронамјенски и још комплекснији у насељу Петрићевац и предвиђено је да у њему буду смјештени мјесна заједница, амбуланта и вртић.

- Овдје је потписана прва фаза у вриједности већој од 200.000 КМ - навео је Радојичић, додајући да ће прво бити рађен објекат и простор амбуланте, па онда мјесна заједница и вртић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана