Почела изградња водовода за Рекавице

Ј. С.
Почела изградња водовода за Рекавице

Бањалука - Изградња водовода вриједног више од 410.000 КМ у Рекавицама почела је у петак. Проблем напајања ове мјесне заједнице биће ријешен изградњом новог дистрибутивног цјевовода, као и преспајањем дистрибутивне мреже на нови систем.

Како је нагласио градоначелник Игор Радојичић, становништво овог краја већ дуги низ година има хроничне проблеме са снабдијевањем водом, због чега је била неопходна изградња новог система.

- У љетњем периоду долази до значајног пада притиска у дијеловима мреже, па насеља у вишим зонама остају без напајања или је испоручена количина воде незнатна. Надамо се да ће овог љета посао бити готов и да ћемо коначно ријешити велики проблем овог краја - нагласио је Радојичић. Додао је да су почеци изградње били планирани још прошле године, али је пројекат одложен због незаинтересованости за извођење радова.

Из Градске управе су додали да ове године очекују улагање од 7,8 милиона КМ за наставак реализације пројекта “Црно врело”, који треба да доведе воду до 20.000 потрошача.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана