ПДП: Градска власт да не уводи ново поскупљење гријања

Срна
ПДП: Градска власт да не уводи ново поскупљење гријања

Бањалука - Бањалучки одбор ПДП-а позвао је данас градску власт да не уводи ново поскупљење гријања, јер ће то, како наводе, бити још један непотребан удар на џепове Бањалучана.Бањалучки ПДП наводи да "СНСД и градоначелник Бањалуке

Игор Радојичић планирају да сутра, на скупштини акционара градске жТопланеж, донесу одлуку којом би направили незаконит монопол и комуналну услугу гријања у потпуности предали једној приватној фирми".


"Та фирма ће моћи сама да одређује цијене гријања. Одјављивање са мреже биће забрањено и све ће бити искључиво у функцији њихове огромне добити", тврде у ПДП-у Бањалука.

Према њиховом мишљењу, та фирма планира да у наредном периоду оствари профит од 136 милиона КМ, те постављају питање "колико је од те цифре намијењено Радојичићу, /замјенику градоначелника Срђану/ Амиџићу и другим СНСД-овим функционерима?".

У саопштењу се наводи да Радојичић и СНСД никада нису позвали да се утврди ко је одговоран за вишемилионске дугове "Топлане" и додаје да ће "одмах, по формирању нове Владе Српске у октобру, прво истражити криминал у жТопланиж и пројекту такозване топлане на дрвну сјечку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана