Oпљачкани хуманитарни контејнери у два бањалучка насеља

nezavisne.com
Oпљачкани хуманитарни контејнери у два бањалучка насеља

Бањалука - На мети лопова су се у року неколико дана нашла два контејнера за половну гардеробу “Хљеб од текстила” јавне кухиње “Оброк љубави” Удружења грађана “Мозаик пријатељства” и то на Лаушу и Старчевици у Бањалуци.

У овом удружењу кажу да је хуманитарни контејнер на Старчевици опљачкала жена која је за помоћ у крађи користила своје малољетно дијете.

“Контејнер на Лаушу је био на мети неколико мушкараца, који су комбијем стали покрај њега и дио гардеробе украли, а дио бацили у контејнер за смеће. Ово није први пут да ти исти људи украду гардеробу из наших контејнера”, рекли су у “Мозаику пријатељства”.

Мирослав Субашић, секретар овог удружења, каже да су добили видео на којем се јасно види да је женска особа у контејнер на Старчевици убацила своје дијете, које је потом гардеробу и обућу додавало мајци.

“Та особа не само да је покрала донирану гардеробу, него није ни размишљала колико је убацивање дјетета у контејнер потенцијално опасно”, казао је Субашић.

Додао је да су након тога несавјесни грађани у овај контејнер бацали смеће.

“Пријатељи 'Мозаика пријатељства' су неколико дана касније отишли до спорног контејнера и помогли нам да избацимо смеће које су људи убацили, као и да спасимо гардеробу и обућу која није покисла”, објаснио је Субашић.

Истакао је да то није први пут да неко обије и опљачка ове хуманитарне контејнере.

“Неколико пута су нас покрали, али и без крађе свако оштећење ових контејнера уништава донирану гардеробу, јер неријетко вода уђе и гардероба покисне, а често људи ту бацају и вреће са смећем”, рекао је Субашић.

Напомиње да сваки контејнер кошта око 900 КМ, а поправка оштећеног контејнера је око 100 КМ.

“Све је то беспотребно, јер свако коме је гардероба потребна може је добити у 'Мозаику пријатељства'“, рекао је Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана