Ново поскупљење горива диже цијене таксија?

nezavisne.com
Ново поскупљење горива диже цијене таксија?

Бањалука - Услуге такси превоза могле би да поскупе ако дође до новог поскупљења горива, јер би због нове цијене горива могао у потпуности бити укинут попуст.

Драган Пуришић, предсједник Удружења бањалучких таксиста, казао је да такси превоз након задњег поскупљења горива од седам фенинга по литру није поскупио.

"Још нећемо ићи с кориговањем попуста које поједини такси превозници нуде док не видимо хоће ли доћи до новог поскупљења горива. Док год будемо могли радити с попустом од 20 до 30 одсто, нећемо уопште дирати цијене", истакао је Пуришић.

Прије увођња акциза на гориво такси удружења донијела су одлуку да коригују попуст, тако да су они који су нудили 50 одсто морали да спусте попуст на 30, а ко је имао 30, морао га је спустити на 20 одсто, јер је, како су појаснили такси превозници, дошло до тога да се не може пословати с толиким попустом.

Због тога је грађани који користе њихове услуге требало да припреме од десет до 20 одсто више новца него што су раније издвајали.

Тренутна цијена градске вожње креће се од око четири до пет КМ. Цијена такси превоза за један километар вожње износи 1,5 КМ, а старт је двије КМ.

"Ако дође до новог поскупљења горива, вјероватно ће морати доћи до укидања попуста", истакао је Пуришић.

На територији града има 265 такси возила, што је, према Пуришићевим ријечима, довољан број.

"Грађани који кажу да нема возила, треба да знају да увијек имају на стајалишту возила која возе по нормалним цијенама без попуста. Та возила буду на стајалишту и увијек су на располагању", рекао је Пуришић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана