Новим садржајима до више посјетилаца на пењалишту Сутурлија

nezavisne.com
Новим садржајима до више посјетилаца на пењалишту Сутурлија

Бањалука - Излетиште Сутурлија обогаћено је новим садржајима у циљу довођења што већег броја посјетилаца.

Дамир Мисија, предсједник Пењачког клуба “Соло” и носилац пројекта “Пењалиште Сутурлија”, казао је да чекају лијепо вријеме како би урадили промоцију новог садржаја.

“Хтјели смо да направимо љепши амбијент и омогућимо дјеци лакши приступ овом излетишту. С тим циљем поставили смо клупе и столице, а постојећи пењачки смјерови на Сутурлији остали су исти,  с тим да су главно сидриште и качење за самопењање измијењени”, појаснио је Мисија.

Додао је да је у плану постављање још једног сета клупа с великим столом, који би, осим за пењаче, могли користити сви који посјете ово излетиште.

“Пројектом смо жељели постићи да ово мјесто буде безбједно, с обзиром на то да је популарност пењачког спорта у порасту задњих десетак година, што свједочи и пењачки фестивал, који се организује на подручју града”, каже Мисија.

Истиче да је прије реализације овог пројекта стијена на том најстаријем пењалишту у граду била опремљена одређеним бројем смјерова.

Пењалиште и излетиште Сутурлија је само два километра удаљено од центра града и једно је од омиљених окупљалишта пењача, али и свих осталих грађана.

Поред овог спортског пењалишта, на подручју града налазе се и бројна друга, од којих су нека виша од 250 метара.

Игор Вукић, предсједник Пењачког клуба “Extrime”, казао је да ће на пењалишту на Каменом мосту ускоро бити опремљено још смјерова.

“На овом мјесту одрастале су генерације пењача. Опремљено је с 50 пењачких смјерова и ускоро би могло да их добије још неколико”, рекао је  Вукић.

Зоран Станковић, самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији града, казао је да се камени мостови не појављују често у природи и да их има само неколико у цијелој БиХ.

У кањону Тијесно већ неколико година одржава се свјетски познати “Drill and Chill Climbing and Highlininig Festival”.

“Пењалиште Сутрулија” је један од нових пројеката у циљу развијања  туристичке понуде града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана