Novi kriterijumi za izbor udruženja od interesa za grad

A. S.
Novi kriterijumi za izbor udruženja od interesa za grad

Banjaluka - Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu predložilo je Skupštini grada kriterijume za utvrđivanje udruženja od interesa za grad, u okviru priprema za izbor onih koji ispunjavaju propisane uslove.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović najavio je da će poslije usvajanja ove odluke biti pokrenuta procedura za izbor udruženja koja će dobiti ovaj status.

- U okviru budžeta Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu planirana su dva granta za sufinansiranje projekata i aktivnosti - istakao je Keserović.

Koja će udruženja dobiti ovakav status i mogućnost korišćenja sredstava utvrđuje Skupština grada, na prijedlog gradonačelnika.

- Udruženje može steći status od interesa za grad ako je registrovano i djeluje na području grada, ako je u svom djelovanju ostvarilo značajne rezultate u oblasti poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja učesnika oslobodilačkih ratova, u afirmaciji i očuvanju tekovina oslobodilačkih ratova, kao i u obilježavanju značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova - zaključio ­je Keserović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana