Najmlađi uživali u svom sajmu

Srna
Najmlađi uživali u svom sajmu

Banjaluka - U Banjaluci se proteklog vikenda, uz podršku Grada, održao Dječiji sajam sa bogatim sadržajima za djecu i cijelu porodicu.

Na sajmu su posjetioci mogu pronaći proizvode po jednistvenim promotivnim cijenama, saznati novitete, učestvovati u edukativnim, ali i zabavnim radionicama, panel diskusijama, predavanjima.

Posebna pažnja je posvećena programu stručnih predavanja, prije svega iz oblasti prava djeteta, dječije i socijalne politike, zdrave ishrane, kao i najnovijih saznanja iz pedijatrije koja su važna za pravilan rast i razvoj djece.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poručila je u subotu na otvaranju Dječijeg sajama da je ovo prilika da se istakne značaj porodice i porodičnih vrijedosti.

“Ovo je prilika da djeca provedu vrijeme sa svojim roditeljima, jer ga svi mi sve manje imamo zbog svakodnevnih obaveza”, rekla je Davidovićeva.

Ona je rekla da Ministarstvo uvijek podržava manifestacije koje promovišu porodicu i porodične vrijedosti, jer je to jedino bogatstvo koje treba čuvati.

U bogatom programu na centralnoj bini nastupila su djeca iz vrtića i osnovnih škola, plesne grupe, kulturno-umjetnička društva, solisti, horovi i održane revije.

Posjetiocima Dječijeg sajma na poklon predstava

Kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice danas je za posjetioce Dječijeg sajma u Banjaluci organizovala predstavu “Kobajagi donijela me roda”, te priredila brojne sadržaje s ciljem da ukaže na značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu.

Predstavu “Kobajagi donijela me roda” odigrao je glumac Zijah Sokolović koji je novinarima rekao da je ona nastala 1993. godine u Beču i da bi na najprirodniji i najprijatniji načini trebalo da napravi mali korak prema umjetnosti.

“U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije i najmlađi se smiju pričama žo rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusuž. Želio sam da rođenje, nastanak života, u formi predstave bude žkaož prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije”, objasnio je glumac.

Predstava je odigrana u Sportskoj dvorani “Borik”, gdje se i održavao Dječiji sajam.

U kompaniji “Mlijekoprodukt” ističu da poseban fokus stavljaju na djecu i njihovo sretno i zdravo odrastanje, zbog čega su sa zadovoljstvom bili dio Dječijeg sajma u Banjaluci.

Predstavnik “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić rekao je da im je posebno zadovoljstvo što su djecu obradovali predstavom i omiljenim mliječnim proizvodima.

“Zijah Sokolović je dobro poznato ime uz čije su bajke odrastale generacije i čast nam je što je dio naše kampanje žVitalia mliječna bajkaž”, napomenuo je Sandić.

Djeca su na “Vitalia” štandu u Sportskoj dvorani “Borik” mogla da nauče više o mlijeku kao i o tome kako funkcioniše život na farmi, kao i da vide zanimljive detalje o procesu proizvodnje mlijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana