Najčešće žalbe zbog semafora i rasvjete

V. P.
Najčešće žalbe zbog semafora i rasvjete

Banjaluka - Na dežurni telefonski broj za prijavu komunalnih problema 051/244-593 tokom prošle godine stigla su 833 poziva, a najveći broj njih odnosio se na probleme u vezi sa rasvjetom, semaforima i radom zimske službe.

- Građani su prijavljivali i probleme u vezi sa održavanjem javnog zelenila, odvoza otpada, rasporeda kontejnera, nedostatak i oštećenja poklopaca šahtova, komunalne opreme, te oštećenja na saobraćajnicama - naveli su iz nadležnih odjeljenja za komunalne poslove i za saobraćaj i puteve.

Kako su pojasnili, svi pozivi su evidentirani i isti dan po prijemu proslijeđeni referentima zaduženim za određenu oblast. Ukoliko je bila riječ o prijavi kvarova ili problemima koji se odnose na redovno održavanje javne higijene, zelenila, komunalne opreme, javne rasvjete i slično, pristupalo se otklanjanju oštećenja ili kvarova. 

Ukoliko je riječ o pitanjima iz nadležnosti odjeljenja, na njih je upućivan odgovor, a prijedlozi za izgradnju infrastrukture su evidentirani. Naveli su da im je značajan i ovaj vid komunikacije sa građanima, jer zajednički utiču na izgled grada i efikasnije rješavanje uočenih problema iz komunalne i oblasti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana