Најчешће жалбе због семафора и расвјете

В. П.
Најчешће жалбе због семафора и расвјете

Бањалука - На дежурни телефонски број за пријаву комуналних проблема 051/244-593 током прошле године стигла су 833 позива, а највећи број њих односио се на проблеме у вези са расвјетом, семафорима и радом зимске службе.

- Грађани су пријављивали и проблеме у вези са одржавањем јавног зеленила, одвоза отпада, распореда контејнера, недостатак и оштећења поклопаца шахтова, комуналне опреме, те оштећења на саобраћајницама - навели су из надлежних одјељења за комуналне послове и за саобраћај и путеве.

Како су појаснили, сви позиви су евидентирани и исти дан по пријему прослијеђени референтима задуженим за одређену област. Уколико је била ријеч о пријави кварова или проблемима који се односе на редовно одржавање јавне хигијене, зеленила, комуналне опреме, јавне расвјете и слично, приступало се отклањању оштећења или кварова. 

Уколико је ријеч о питањима из надлежности одјељења, на њих је упућиван одговор, а приједлози за изградњу инфраструктуре су евидентирани. Навели су да им је значајан и овај вид комуникације са грађанима, јер заједнички утичу на изглед града и ефикасније рјешавање уочених проблема из комуналне и области саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана