Nadogradnja učionica na Starčevici sve izvjesnija

V. P.
Nadogradnja učionica na Starčevici sve izvjesnija

Banjaluka - U toku je izrada projekta nadogradnje Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici, na osnovu kojeg će biti poznato koliko novca je potrebno za realizaciju planiranih radova.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da je grad za taj posao angažovao firmu "Art studio". 

- Već su urađeni urbanističko-tehnički uslovi, podnijeli smo zahtjev za izdavanje lokacijskih uslova. Zamolili smo projektanta, uzevši u obzir važnost projekta, da ubrza izradu dokumenta kako bismo što prije imali gotov projekat nadogradnje škole na Starčevici - kazao je Bilčar i dodao da će ovaj projekat biti dostavljen Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

On je rekao da odstoji obećanje tog ministarstva da će ove godine biti obezbijeđen novac za nadogradnju učionica za školu "Branko Radičević".

U Ministarstvu prosvjete i kulture su rekli da su posvećeni stvaranju boljih uslova za rad u svim obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj.

- Ministarstvo će podržati dogradnju objekta Osnovne škole "Branko Radičević" - kazali su u ministarstvu.

Zbog nedostatka prostora i prevelikog broja đaka nastava u ovoj školi se već godinama odvija u nekoliko smjena. Osim planirane nadogradnje, jedna od mjera za rasterećenje ove škole jeste promjena upisnog područja čime se đaci iz pojedinih ulica usmjeravaju u okolne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana