Надоградња учионица на Старчевици све извјеснија

В. П.
Надоградња учионица на Старчевици све извјеснија

Бањалука - У току је израда пројекта надоградње Основне школе "Бранко Радичевић" на Старчевици, на основу којег ће бити познато колико новца је потребно за реализацију планираних радова.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар је рекао да је град за тај посао ангажовао фирму "Арт студио". 

- Већ су урађени урбанистичко-технички услови, поднијели смо захтјев за издавање локацијских услова. Замолили смо пројектанта, узевши у обзир важност пројекта, да убрза израду документа како бисмо што прије имали готов пројекат надоградње школе на Старчевици - казао је Билчар и додао да ће овај пројекат бити достављен Министарству просвјете и културе РС.

Он је рекао да одстоји обећање тог министарства да ће ове године бити обезбијеђен новац за надоградњу учионица за школу "Бранко Радичевић".

У Министарству просвјете и културе су рекли да су посвећени стварању бољих услова за рад у свим образовним установама у Републици Српској.

- Министарство ће подржати доградњу објекта Основне школе "Бранко Радичевић" - казали су у министарству.

Због недостатка простора и превеликог броја ђака настава у овој школи се већ годинама одвија у неколико смјена. Осим планиране надоградње, једна од мјера за растерећење ове школе јесте промјена уписног подручја чиме се ђаци из појединих улица усмјеравају у околне школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана