Na području Banjaluke saobraćaj otežan, sve ekipe na terenu

Srna
Na području Banjaluke saobraćaj otežan, sve ekipe na terenu

Banjaluka - Obilne snježne padavine jutros otežavaju saobraćaj na području Banjaluke, a sve ekipe zimske službe su na terenu i čiste snijeg.Šef zimske službe "Eko-euro tima" Ljubiša Balaban rekao je Srni da su očišćene prioritetne saobraćajnice na dijelu gradskog područja gdje su oni angažovani, te da se čiste sporedni putevi.

Balaban je naveo da je snijeg počeo da pada oko 5.00 časova jutros, a da su prve ekipe na teren izašle oko 6.30 časova, te da na čišćenju snijega radi 30 voznih jedinica.


Radoslav Čubrilović, rukovodilac održavanja puteva na seoskom području gdje je angažovana zimska služba "Eko-euro tima", rekao je Srni da su prohodni prioritetni putevi na području Stričića, Krupe i Rekavica, da su sve ekipe na terenu.

Prema njegovim riječima, na području Stričića visina snježnog pokrivača je dvadesetak centimetara.

Čubrilović je dodao da snijeg pada intenzivno, ali da nema posebnih problema.

Dežurni meteorolog Hidrimeteorološkog zavoda Republike Srpske Draško Rudan rekao je Srni da je visina snijega u Banjaluci jutros u 8.00 časova bila 11 centimetara.

"Snijeg će padati tokom dana s tim što će jenjavati, neće biti umjerenog intenziteta kao sada", rekao je Rudan i dodao da se prestanak padavina očekuje sutra.

On je istakao da će snijeg padati u cijeloj Republici Srpskoj, s tim što će kiše biti na istoku i u nižim predjelima, kao i u Hercegovini.

Rudan je naveo da je, prema mjerenjima u 7.00 časova, najviše snijega palo u Krupi na Uni gdje je visina snježnog pokrivača 20 centimetara, na Mrakovici 15 centimetara, Prijedoru i Novom Gradu 10 centimetara.

On je napomenuo da su na području Hercegovine pale velike količine kiše, posebno u Gacku gdje je u protekla 24 časa palo 137 litara po metru kvadratnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana