Лоша сезона на бањалучким базенима

ATV
Лоша сезона на бањалучким базенима

Бањалука - Кишовито љето веома лоше је утицало на сезону на бањалучким базенима. Већ од средине јуна кренуле су честе кише, које су отјерале људе са базена.

На Аквани се жале на мали број сунчаних дана, а чак и у тим данима, кажу температуре су често биле испод 25 степени, па је тако ово једна од најлошијих сезона икада.

“Ево за примјер, рећи ћу да смо прошле године негдје у ово доба, немам егзактне податке, имали смо око 40 хиљада посјетилаца, док је та бројка у овој години пет или шест пута мања него прошле године што само говори о карактеру љета”, истакао је Драшко Маџар, Аквана.

Ништа боља ситуација није ни на базенима Фортуна. Број посјетилаца је био мали, чак су и неке журке на отвореном отказане због лошег времена. 

“Била је лоша сезона, заправо већ је прошло пола сезоне, нисмо имали ни десет радних дана, имамо доста купљених сезонских карата, значи гости су очекивали добру сезону, пошто су протекле двије биле баш онако топле, али овај, ова сезона је мало лошија”, истакао је Небојша Гајић, Фортуна.

У Републичком хидрометеоролошком заводу кажу да је кишовито љето послиједица топле зиме и прољећа, јер се прегријало Средоземно море, што сада доноси падавине. У другој половини љета, очекују, ипак, нешто стабилније вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана