“Krnji” školski odbori u 11 škola

V. P.
“Krnji” školski odbori u 11 škola

Banjaluka - Odbornici Skupštine grada će na zasjedanju 26. juna odlučivati o imenovanju članova školskih odbora iz reda predstavnika lokalne zajednice za tri osnovne i isto toliko srednjih škola, dok za ostale obrazovne ustanove nije bilo prijavljenih kandidata.

Prema informacijama komisije zadužene za izbor ovih članova, na konkurs se prijavilo sedam kandidata za po osam osnovnih i srednjih škola te za Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora.

- Nakon obavljenog intervjua komisija je bodovala kandidate i predložila članove školskih odbora za Građevinsku i Tehničku školu te Katolički školski centar Gimnaziju “Ivan Merc”. Osim toga, predloženi su u članovi odbora za škole “Branko Ćopić”, “Jovan Cvijić” i “Petar Petrović Njegoš” - navedeno je u izvještaju komisije koji je sastavni dio prijedloga za imenovanje koja će razmatrati odbornici. 

Dodali su da se za člana školskog odbora Ekonomske škole prijavio jedan kandidat čija prijava nije prihvaćena jer je utvrđeno da je već član odbora jedne osnovne škole.

- Na konkurs za izbor članova preostalih 11 obrazovnih ustanova nije se prijavio nijedan kandidat - rečeno je u tom izvještaju.

Na istom zasjedanju će biti razmatrana odluka o ponovnom raspisivanju konkursa za popunu mjesta na koja se u prethodnom slučaju niko nije prijavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana