“Крњи” школски одбори у 11 школа

В. П.
“Крњи” школски одбори у 11 школа

Бањалука - Одборници Скупштине града ће на засједању 26. јуна одлучивати о именовању чланова школских одбора из реда представника локалне заједнице за три основне и исто толико средњих школа, док за остале образовне установе није било пријављених кандидата.

Према информацијама комисије задужене за избор ових чланова, на конкурс се пријавило седам кандидата за по осам основних и средњих школа те за Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора.

- Након обављеног интервјуа комисија је бодовала кандидате и предложила чланове школских одбора за Грађевинску и Техничку школу те Католички школски центар Гимназију “Иван Мерц”. Осим тога, предложени су у чланови одбора за школе “Бранко Ћопић”, “Јован Цвијић” и “Петар Петровић Његош” - наведено је у извјештају комисије који је саставни дио приједлога за именовање која ће разматрати одборници. 

Додали су да се за члана школског одбора Економске школе пријавио један кандидат чија пријава није прихваћена јер је утврђено да је већ члан одбора једне основне школе.

- На конкурс за избор чланова преосталих 11 образовних установа није се пријавио ниједан кандидат - речено је у том извјештају.

На истом засједању ће бити разматрана одлука о поновном расписивању конкурса за попуну мјеста на која се у претходном случају нико није пријавио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана