Korak bliže novim učionicama na Starčevici

V. P.
Korak bliže novim učionicama na Starčevici

Banjaluka - U gradu bi ove godine trabalo da bude realizovano nekoliko kapitalnih investicija među kojima je i dogradnja Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da Gradska uprava radi projekat nadogradnje učionica i fiskulturne dvorane te obrazovne ustanove.

- Njihovu realizaciju ćemo predložiti Vladi RS. Koliko znam kroz program kapitalnih investicija za ovu godinu već je planirala dogradnja škole na Starčevici i cilj je da taj projekat realizujemo kroz prvu fazu. Da bismo to postigli želimo da do aprila imamo gotov  projekat kako bi se mogao objaviti tender za izbor izvođača radova i da na ljeto počnu radovi. U nekoj drugoj fazi bi nam preostala gradnja fiskulturne dvorane i nadam se da ćemo i to uraditi uz pomoć Vlade RS  - objasnio je Radojičić.

Dodao je da je u toku izrada studije izvodljivosti za gradnju sportske dvorane kod banjalučke Gimnazije nakon čega će taj dokumenat biti  podnesen Vladi RS na odobrenje.

- Izgradnja tog objekta se treba realizovati u javno privatnom partnerstvu i zakon kaže da nam je za to  potrebno odobrenje Vlade. Projekat je napravljen i nadam se da ćemo u toku ove godine ući u taj posao - kazao je Radojičić.

Napomenuo je da pored navedenih projekata ove godine planirana izgradnja novog Zelenog mosta, rekonstrukcija dijela ulice Kralja Aleksandra Prvog, nastavak  istočnog tranzita, rekonstrukciju sportske dvorane u nekadašnjem šoping centru, te nastavak vodovodnog projekta Crno vrelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana