Konkurs za kongresni centar u martu

D. B.
Konkurs za kongresni centar u martu

Banjaluka - Međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rješenje buduće kongresno-konferencijske dvorane, uključujući i hotel više kategorije, biće raspisan početkom marta ove godine.

Prema riječima gradskog arhitekte Ivana Raškovića, programsko-prostornu studiju izradio je Arhitektonski fakultet iz Beograda uz finansijsku podršku kompanije "M:tel".

- Prema studiji, predviđena je izgradnja dva objekta, koji će biti locirani u neposrednoj blizini zgrade Vlade RS. Jezgro objekta će biti multifunkcionalna dvorana u čijem sastavu će biti velika koncertna dvorana sa 1.500 mjesta, te manje dvorane za koncerte i druge događaje, kao i pozorišna sala sa 500 mjesta - rekao je Rašković.

Dodao je da će drugi objekat, kod Gradskog stadiona, biti moderan hotel visoke kategorije sa 300 kreveta, kategorizovan na četiri zvjezdice. Rašković ističe da bi izgradnja ovih objekata imala veliki uticaj na razvoj kongresnog turizma budući da grad ima problem zbog nedostatka adekvatne sale koja može da primi velike kongrese i seminare.

- Očekivani efekti su promotivni, ekonomski, finansijski, kulturni i politički. Lokacija Banjaluke u trouglu regionalnih centara Beograda, Sarajeva i Zagreba, te relativna međusobna blizina, stvaraju uslove da upravo te sredine budu generatori korisnika pomenutog kompleksa - kazao je Rašković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana