Ključ grada čeka novog vlasnika

M. V.
Ključ grada čeka novog vlasnika

Banjaluka - Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine grada objavila je u petak javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada.

Pozvana su sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada da svoje inicijative dostave do 15. februara ove godine. Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljena je nagrada "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin" kao poseban vid priznanja za rad i djela od opšteg značaja u oblastima stvaralaštva.

- Tu je i "Zlatni grb grada" za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, te za postignute vrhunske rezultate iz oblasti, kulture, nauke, sporta, privrede, umjetnosti. Planirana je i dodjela Plakete grada iz pomenutih oblasti, kao i za ispoljenu hrabrost te humana djela, te Nagrade grada mladima - naveli su iz Gradske uprave i dodali da je lani pristiglo 60 prijedloga, te dodijeljeno 12 plaketa i tri nagrade mladima, dok je "Zlatni grb" pripao Saši Čađo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana