Kafedžije skuvale najbolji riblji paprikaš

D. G.
Kafedžije skuvale najbolji riblji paprikaš

Banjaluka - Ekipa kafe-bara “Kikos” skuvala je najbolji riblji paprikaš na 16. tradicionalnoj kotlićijadi “Borik Nektar 2019”, koja je u subotu održana povodom 22. aprila - Dana grada.

Drugo mjesto pripalo je  ekipi “Eko Mig”, a treće Studentskom centru “Nikola Tesla”. Čak 19 ekipa nastojalo je da svojim kulinarskim umijećem zadovolji istančane ukuse žirija, ali je mnogima više od želje za trijumfom značilo druženje uz dobar zalogaj. Tako su sve ekipe, pored pripremanja paprikaša u kotliću, pekle meso na roštilju, a mezile su se domaće suvomesnate delicije. Smotra je imala regionalni karakter jer su nastupile i ekipe iz Maribora (Slovenija) i Kragujevca (Srbija).

- Ovo je dan za gurmane, druženje i uživanje. Godinama već učestvujem na kotlićijadi i to je nešto što se ne propušta. Kao i sve ekipe, i moja se trudi da skuva čorbu u kotliću što bolje može. To se najbolje vidi kada kotlići ostanu prazni bez obzira na plasman u takmičenju. Najmanje je važna pobjeda. Hvala ljudima iz Sportske dvorane “Borik” koji su nam organizovali ovo prelijepo druženje - rekao je Milovan - Brada Stanković, glavni kuvar u ekipi “Braća po nektaru”.  

Pored  kuvanja ribljeg paprikaša, organizovano je još nekoliko takmičenja. Tako je u bacanju kugle pobijedio Aleksandar Novaković (ekipa bifea “Sadion”) sa rezultatom 15 metara. U pikadu je trijumfovao Zoran Zeljković (KPZ Banjaluka) sa 144 poena, dok je u brzom ispijanju piva najbrži bio Siniša Irić (Teniski klub Borac) sa rezultatom 6,80 sekundi. Najbolji su dobili medalje i diplome, a od generalnog sponzora, “Banjalučke pivare”, poklon pakete njenih proizvoda.

Poseban ugođaj napravio je tamburaški orkestar Zdravka Ćosića sa svojim vokalnim solistima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana