Изнајмљивање бицикала и нови терминал у априлу

В. Г.
Изнајмљивање бицикала и нови терминал у априлу

Систем за изнајмљивање јавних бицикала “БЛ бајк” у априлу ће поново бити доступан, а корисницима ће бити на располагању још један терминал. Потврдио је то шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић који је за неколико грађана уручио бесплатне годишње карте за коришћење бицикала.

- За нове терминале у опцији су двије локације - на укрштању улице Цара Лазара са дијелом источног транзита у Обилићеву или на укрштању улица Триве Амелице и Краља Петра Другог у Росуљама - рекао је Давидовић.

Нагласио је да за коришћење јавних бицикала постоји велико интересовање, што показују захтјеви из скоро свих градских мјесних заједница, које су тражиле да у њиховом насељу буде постављен терминал.

Систем “Бајк шеринг” је прије зимске паузе имао више од 1.000 корисника, а регистровано је око 11.000 изнајмљивања за осам мјесеци коришћења.

Бицикле је могуће изнајмити на неколико локација у центру града - у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, у Воденом парку “Аквана”, у парку “Младен Стојановић” и у улици Мајке Југовића, код Студентског центра “Никола Тесла”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана