Исплаћене све ученичке и седма студентска стипендија

В. П.
Исплаћене све ученичке и седма студентска стипендија

Градске стипендије за 1.194 ученика ових дана су у потпуности исплаћене, чиме је окончан овај процес за школску 2017/2018. годину, потврђено је у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

- Ових дана су уплаћене девета и завршна десета стипендија. Истовремено, исплаћена је и седма стипендија за 317 студената које град помаже на овај начин. Студенти ће осму стипендију добити у септембру, док ће им у у октобру бити исплаћене двије. Тиме ће бити завршена исплата свих стипендија - рекли су у овом одјељењу.

Почетком идућег мјесеца биће расписан конкурс за додјелу ученичких стипендија за школску 2018/2019. годину, а за студенте у другој половини октобра. За ове намјене планирано је да буде издвојено 1,6 милиона КМ, а висине стипендије остаће исте. Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 80 КМ, а за дефицитарна занимања 160 КМ. Висина стипендија за студенте према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износи 130 КМ, а за дефицитарна занимања 250 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана