Donirale garderobu gerijatrijskom centru

A. J. R.
Donirale garderobu gerijatrijskom centru

Banjaluka - Aktiv žena Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka donirao je garderobu Socijalno-gerijatrijskom centru u tom gradu.

- Znamo da su u ovoj ustanovi smješteni ljudi treće životne dobi koji su većinom sami, bespomoćni i narušenog zdravlja, pa im je svaka pomoć, uz toplu ljudsku riječ, dobrodošla. Penzioneri su radili, gradili i stvarali za nas i treba da im obezbijedimo dostojanstvenu starost - rekla je predsjednica Aktiva Darinka Pejić.

SP, između ostalog, njeguje humane civilizacijske vrijednosti, a jedna od njih je solidarnost, gdje se aktivno zauzima za ugrožene i za sve one kojima je potrebna pomoć.

- Svjedoci smo odlaska mladih i ustanove ovog tipa za većinu nas će biti mjesto gdje ćemo provoditi svoje staračke dane. Potrebno je stvarati uslove kako bi usluge ovakvih i sličnih ustanova mogao koristiti što veći broj penzionera, jer znamo koliko njih nije u mogućnosti sebi da priuštiti boravak u njima - istakla je Pejićeva. Aktiv žena SP-a sproveo je akciju prikupljanja garderobe, dječje odjeće i obuće, igračaka, knjiga i kroz svoje aktivnosti nastojaće da dođu do onih kojima je ta pomoć neophodna.

- S obzirom na to da je prikupljena velika količina garderobe, žao nam je što nećemo posjetiti banjalučki Crveni krst jer su nas obavijestili da nemaju skladište i da robu ne mogu primiti - rekla je Pejićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana