Budvanska tragedija već 17 godina razdire srca

B. S.
Budvanska tragedija već 17 godina razdire srca

Banjaluka - Bol za đacima OŠ “Petar Petrović Njegoš” Vedranom Vidović, Draganom Kondić, Vanjom Drekalović, Denisom Kvasnijem i nastavnicom Jelenom Vidović već 17 godina razdire srca njihovih najmilijih.

Neutješni roditelji, rodbina i nastavnici u nedjelju su povodom godišnjice stradanja đaka i nastavnice posjetili njihove vječne kuće. U ovoj školi kažu da će 16. septembar ostati zapamćen kao tužna opomena na tragično ugašene živote đaka, koji odlaskom na ekskurziju nisu ni slutili kakva ih sudbina čeka. Direktorica škole Đorđa Grajić kaže da budvanska tragedija nikada neće biti zaboravljena.

- Svake godine odajemo počast našim đacima i nastavnici. Tako smo učinili i ovaj put, u dogovoru sa roditeljima. Zapalili smo svijeće na groblju, a nakon toga sa porodicama otišli u školu, gdje smo evocirali uspomene - kazala je Grajićeva.

Do tragedije je došlo jer su u brodu “Škorpion 2”, koji je bio registrovan na 42 putnika i dva člana posade, u trenutku nesreće bila 142 putnika, što je i prouzrokovalo prevrtanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana