Бицикли у моди

М. В.
Бицикли у моди

Непуна два мјесеца откако је град добио “БЛ бајк”, сервис за изнајмљивање бицикала, више од 700 Бањалучана регистровало се за коришћење овог система.

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, тренутно је у систему регистровано 715 корисника, а сервис је у прва два мјесеца забиљежио 3.300 изнајмљивања, са тенденцијом свакодневног раста. Начелник ресорног одјељења Славиша Сандић каже да грађани радним данима највише изнајмљују бицикле.

- То је и била основна намјера увођења овог сервиса, да што више наших суграђана на посао и назад одлази бициклом - казао је Сандић.

Према његовим ријечима, у наредном периоду ће се активно радити на изградњи бициклистичких стаза и трака, с циљем да свако веће насеље у граду добије свој терминал за изнајмљивање бицикала.

На подручју града су четири локације са укупно 30 бицикала, и то у центру преко пута Градске управе, код “Акване”, код Студентског центра “Никола Тесла” и у парку “Младен Стојановић”. Изнајмљивање бицикла на пола сата је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час је 1,5 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана