Besplatni rodni listovi za maturante

Srna
Besplatni rodni listovi za maturante

Banjaluka - Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola dobiće i ove godine besplatne izvode iz matičnih knjiga rođenih koji su im potrebni prilikom upisa u škole, odnosno na fakultete, potvrđeno je u Odjeljenju za opštu upravu.

Iz ovog odjeljenja pozivaju predstavnike osnovnih i srednjih škola da, najkasnije do 15. marta, dostave spiskove učenika završnih razreda, i to samo za one koji su rođeni u Banjaluci.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović kaže da će akcija besplatne dodjele rodnih listova biti sprovedena u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem kojeg će dokumenti biti dostavljeni svakoj školi.

- Uz spiskove učenika završnih razreda, pored imena i prezimena đaka, potrebno je navesti tačan datum rođenja i očevo ime, te kontakt telefon i ime razrednog starješine koji će gotove rodne listove preuzeti. Veoma je važno da učenici neće morati dolaziti u Prijemnu kancelariju, nego će rodni list dobiti u svojoj školi - pojasnila je Pavlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana