Бескућницима обезбијеђени оброк и кревет у топлом

Агенција
Бескућницима обезбијеђени оброк и кревет у топлом

Бањалука - У Прихватној станици за одрасле и старе особе затечене у скитњи, која ради у оквиру Геронтолошког центра, спас од хладноће је пронашло шест особа.

Директор центра Винко Лолић испричао је да је у станици било смјештено осам особа. За двије особе је Центар за социјални рад поднио захтјеве за трајни смјештај, те су смјештене у Геронтолошком центру.

- Постоје процедуре да корисници долазе путем Центра за социјални рад, Хитне помоћи или полиције. Ко год дође, врата су му отворена, има топлу собу, храну и све што је потребно. Тако да сада има оних који дођу да вечерају, преноће и опет изађу, али смо отворени и већина бескућника зна да је такво правило овдје - рекао је Лолић.

Према његовим ријечима, Прихватна станица је племенит пројекат града, Центра за социјални рад и Геронтолошког центра.

- Нажалост, на територији Бањалуке је много људи који су изгубили домове, станове и постали бескућници. Ова станица и јесте намијењена за то да прихватимо људе који се нађу у скитњи, без обзира на то одакле су - казао је он.

У станици бескућници бораве од пет до седам дана, а за то вријеме имају сву његу, могућност да се окупају, ошишају, обрију, једу, као и медицинско збрињавање.

- Поносни смо на овај пројекат, посебно у ова времена већих хладноћа када више бескућника буду наши гости док се не нађе неко трајно рјешење за њих - додао је Лолић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана