Žalbe koče redovno održavanje igrališta

nezavisne.com
Žalbe koče redovno održavanje igrališta

Banjaluka - Sanacija dječjih i sportskih igrališta, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i ostale komunalne opreme ove godine se ne radi u sklopu redovnog održavanja, jer javna nabavka za izbor izvođača skoro devet mjeseci čeka konačan ishod zbog žalbi izvođača.

Održavanje komunalne opreme ove godine izvodi se u okviru ugovora za hitne sanacije oštećenih dječjih igrališta, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i popravku stubića.

“Inače, ovi se radovi izvode u okviru održavanja komunalne opreme. Međutim, ta javna nabavka je i dalje u proceduri zbog žalbi koje su izvođači na nabavku uputili Kancelariji za razmatranje žalbi BiH”, rekli su u Gradskoj upravi.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da je trenutno u toku druga žalba.

Bilčar ističe da ovo nije jedina nabavka koja traje dugo, podsjećajući na javnu nabavku za mjerenje buke i aerozagađenja, koja je trajala godinu dana iz istog razloga.

“Ponavlja se ista situacija u kojoj zbog međusobnih svađa izvođača svi trpe - i grad i građani”, naglasio je Bilčar.

U Gradskoj upravi su istakli da je javna nabavka objavljena 22. februara na portalu Agencije za javne nabavke i dodali da su se na nju javila četiri ponuđača.

“Predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma iznosi 128.205,10 KM bez PDV-a”, rekli su u Gradskoj upravi.

Bilčar je kazao da resorno odjeljenje u međuvremenu vrši samo hitne popravke polomljenih i uništenih rekvizita na dječjim i sportskim igralištima na području grada.

“Popravljeni su oštećeni rekviziti za igru na dječjem igralištu u naselju Aleja centar. Popravljena je sjedalica na klackalici i jedna ljuljaška, a druga je ukradena”, rekao je Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana