Za infrastrukturu banjalučkih prigradskih i seoskih naselja 450.000 KM

Za infrastrukturu banjalučkih prigradskih i seoskih naselja 450.000 KM 15.01.2018 16:15 | Vesna Popović

Banjaluka - Šumsko gazdinstvo bi od prodaje drvnih sortimenata sa teritorije grada trebalo ove godine u budžet da uplati oko 450.000 KM, koje će biti uložene u puteve i uređenje vodotokova u više prigradskih i seoskih mjesnih zajednica.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović rekao je da je to deset odsto od ukupnog novca ostvarenog prodajom šumskih drvnih sortimenata sa teritorije grada, a što su "Šume RS" zakonom obavezne da plate lokalnoj zajednici.

Istakao je da se ta sredstva koriste za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture i drugih objekata u ruralnim područjima sa kojih potiču prodati sortimenti, kao i za razvoj zaštićenih područja.

- Očekujemo ove godine prihod od 450.000 KM, a što je raspoređeno kroz program korišćenja sredstava od naknada koji je usvojila Skupština grada - rekao je Komljenović.

Za uređenje vodotokova i zaštitu od štetnog djelovanja voda na potencijalno nerazvijenim područjima grada biće utrošeno 180.000 KM.

- Za održavanje komunalnih objekata i rekonstrukciju staza u zaštićenom području "Park šuma" planirano je 65.000 KM - naveo je Komljenović.

Precizirao je da je za održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva u mjesnim zajednicama Bronzani Majdan, Dragočaj, Rekavice, Krupa na Vrbasu i Stričići predviđeno 200.000 KM.

Predsjednik Savjeta MZ Dragočaj Slavenko Tadić rekao je da se u sastavu te MZ pored Dragočaja nalaze Barlovci i Ramići.

-  Za naše potrebe bi bio malen cijeli budžet grada. Planirana izdvajanja su kap vode u moru potreba, ali u svakom slučaju smo zadovoljni što su gradske vlasti uvažile da treba da bude uloženo u puteve u Dragočaju - naveo je Tadić.

Dodao je da u ovoj mjesnoj zajednici ima puno nekategorisanih makadamskih puteva jer je posljednjih godina izgrađeno dosta novih naselja.

- Očekujemo ove godine izgradnju novog mosta preko Dragočajke, što će znatno  poboljšati stanje putne infrastrukture, ali i riješiti probleme bujičnih poplava - naveo je Tadić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica