Za gradske saobraćajnice planirano 3,5 miliona KM

Srna
Za gradske saobraćajnice planirano 3,5 miliona KM

Banjaluka - Grad Banjaluka će u ovoj godini za redovno održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i investiciono održavanje gradskih saobraćajnica izdvojiti ukupno 3.480.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od ovog iznosa za održavanje gradskih asfaltnih i makadamskih saobraćajnica planirano je 1.430.000 KM, navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.


U okviru investicionog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, za šta je izdvojeno 700.000 KM, biće obnovljen asfalt na nekoliko gradskih saobraćajnica.

Radovi su predviđeni na dijelu ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Milana Brankovića, Srpskih rudara i Trive Amelice, trotoari u Karađorđevoj i Ulici Carice Milice, te proširenje u Ulici Mlađe Ćusića. Radovima će biti obuhvaćene i ulice Blagoja Parovića, Ilije Garašanina kod ambulante, Krfska, Davida Štrpca, Franca Šuberta-crkva Pobrđe, Stevana Bulajića, Grčka, Ivana Franje Jukića i druge.

Za modernizaciju gradskih makadamskih saobraćajnica izdvojeno je 250.000 KM.

Modernizacija će obuhvatiti gradske saobraćajnice u ulicama - Vuka Jelovca, Novaka Pivaševića, Jovana Bijelića, Veseli Brijeg, Arčibalda Rajsa kod broja 13, Ponirska, Vida Nježića - spoj sa Tuzlanskom, Manjačka, Treća Kuljanska, Stojana Bijelića, Zdravka Dejanovića, Koste Jarića ogranak, te Malu ulicu.

Ove godine planirana je i gradnja tri nove kružne raskrsnice u gradu - na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save, kao i kružna raskrsnica na spoju ulica Isaije Mitrovića i Solunske.

Ovi radovi biće izvedeni u okviru rekonstrukcije gradskih saobraćajnica.

U okviru rekonstrukcije saobraćajnica na gradskom području za ovu godinu u planu su i radovi u ulicama Put srpskih branilaca, dio trotoara od "Hiperkorta" prema Prijedorskoj petlji, zatim dio trotoara od mosta na rijeci Vrbas prema Olimpijskom bazenu.

Za ovu stavku u budžetu grada ukupno je izdvojeno 1.100.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana