Vrapčići 20. put razgalili srca djece

Miloš Vasiljević
Vrapčići 20. put razgalili srca djece

Banjaluka - Dječiji hor "Vrapčići" još jednom je razgalio srca banjalučkih mališana, a 20. jubilarnim koncertom u Sportskoj dvorani "Borik" stavljena je kruna na godišnji trud i rad.

Kao i u svim slučajevima do sada, djeca i njihovi roditelji ispunili su salu i uživali u hitovima "Vrapčića". 

Pod dirigentskom palicom rukovodioca Branislava Đakovića, pored već provjerenih snaga, publici su se predstavili i novi članovi hora, kojima je koncert u "Boriku" bio "vatreno krštenje".

- Prezadovoljni smo, kako nastupima, tako i atmosferom. Po onome što sam mogao da primijetim, i naša vjerna publika je uživala u pjesmama "Vrapčića". Činjenica da smo držali 20. godišnji koncert bila je obaveza više da se na sceni pokažemo u najboljem svjetlu. Djeca su dala sve od sebe, kao i uvijek do sada i koncert je zaista bio veličanstven. Ne nosimo slučajno epitet koji su nam drugi dali, a to je da smo jedan od najboljih horova na prostorima bivše Jugoslavije, pa i šire - rekao je Đaković.

Na pozornici je bilo 70 članova hora uzrasta od tri do 12 godina, koji su redom izvodili neke stare hitove i nove pjesme. Promovisan je novi album "Ljubav spasiće svijet".

- Sigurno je da su kompozicije sa novog albuma našle put do srca naše publike. Pjesme "Tenis kraljica", "Ljubav spasiće svijet", "Đačka ljubav" i "Kul tip" su već svojevrsni hitovi. Pjevali smo i  "Ti si moja prva ljubav", "Moj tata", "Dama kao mama", "Novogodišnja", "Snježne staze", pjesme kojima smo podsjetili publiku na ono što smo ranije radili - dodao je Đaković.

Naredna godina imaće poseban značaj jer hor "Vrapčići" slavi 25 godina uspješnog rada.

- Objavićemo našu monografiju u kojoj će biti sve generacije koje su pošle kroz naš hor, a biće riječi i o našim albumima, priznanjima i nagradama koje smo dobili.  Povodom jubileja pripremamo i novi album - navodi Đaković.

Dodao je da će nove pjesme raditi kompozitori s kojima su "Vrapčići" i do sada uspješno sarađivali, a to su Mladen Matović, Miroslav Janjanin, Svjetana Mirić, Tihomir Preradović.

- Oni će, kao i do sada, za nas napisati najljepše pjesme - zaključio je Đaković.

Koncerti

Branislav Đaković kazao je da će "Vrapčići" 2018. godine nastojati da održe koncerte u što više gradova Republike Srpske.

- Povodom jubileja izdaćemo DVD i CD sa nastupima i pjesmama iz proteklih 25 godina koji bi trebalo da izađe u aprilu. Planirali smo i obilazak tridesetak opština i gradova gdje bismo svojom pjesmo razveselili mališane - istakao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana